Uw tuin laten bestraten

Uw tuin laten bestraten


Als u dit leest is de kans groot dat u erover nadenkt om uw tuin te bestraten, of u heeft al besloten dit te gaan doen. Maar heeft u overal goed over nagedacht, de risico’s, diverse mogelijkheden en de verschillende kosten die hiermee gemoeid gaan? Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden en waar u op dient te letten.

Zelf de tuin bestraten, of uw tuin laten bestraten


De eerste keuze is of u de tuin zelf gaat bestraten, of dat u deze laat bestraten. Deze keuze hangt af van verschillende factoren: de wensen, uw vaardigheden, maar bijvoorbeeld ook uw budget: hoeveel bent u bereid uit te geven aan materiaal en arbeid?

Uw tuin laten bestraten heeft enkele grote voordelen. Niet de minst belangrijke reden is de vakkundigheid van een goede hovenier. Niet alleen de ervaring, maar ook de professionele werkmiddelen en algemene kennis van tuinen dragen hun steentje bij. Zo legt een professionele hovenier niet alleen de bestrating, maar houdt hij of zij ook rekening met eventuele verzakkingen in de toekomst en denkt hij of zij graag mee voor een optimaal resultaat.

Daartegenover staat dan weer dat een tuin laten bestraten geld kost. Als u het zelf doet, bent u geen geld kwijt aan arbeidskosten, voorrijkosten en andere kosten die een hovenier in rekening brengt. Als u op een krap budget zit, is het wellicht een idee het zelf te doen.

Wij komen graag bij u langs:


 

Komt u uit de nabije omgeving van Enschede, Almelo of Hengelo?
Dan komen wij kosteloos bij u langs voor een eerste afspraak.

Maak uw afspraak direct met onderstaande formulier:

Meer weten van Ekeris BV?

 

Kosten tuin bestraten


 

Stel u kiest ervoor om een tuin te laten bestraten, dan wilt u natuurlijk weten hoeveel dit zal kosten. Helaas is dit lastig te bepalen, een tuin is uniek en de bestrating ook. Hierdoor is het lastig om de kosten van het tuin bestraten te generaliseren.

Wel bestaan de kosten voor het bestraten van de tuin uit meer dan alleen materiaal. Hieronder een kort overzicht van de eventuele kosten en een schatting qua prijs. Aan de genoemde prijzen kunnen dan ook geen rechten worden ontleent. Globaal zijn de kosten van het tuin bestraten als volgt:

  • Uurloon hovenier: vanaf 30,- euro per uur
  • Materiaalkosten bestrating: vanaf 15,- euro per m2 (al kan dit enorm oplopen)
  • Materiaalkosten zand/overige: vanaf 50,- euro (m3 zand)

Dit is de basis. Hier dient u zich echter niet blind op te staren. Zo kosten de goedkoopste stenen wellicht 15 euro, maar de verschillen zijn enorm, waarbij natuursteen tot het vijf dubbele kan kosten!

Ook de tuin zelf speelt een rol: welke ondergrond heeft u tuin, wat moet er worden alvorens kan worden begonnen met het bestraten, enzovoorts.

 

Kies voor meer dan de tuin laten bestraten!


 

Bestraten is wellicht het eerste waaraan u dacht, maar wellicht is het een idee om te bekijken of er meer is wat u graag gedaan wilt hebben. Een nieuwe grasmat, een voor- of najaarsbeurt, een compleet nieuw tuinontwerp of simpelweg de bomen laten behandelen en verzorgen.

Door alles in één keer te doen vangt u twee vliegen met één klap: enerzijds levert het u vaak een korting op als u alles in één keer laat doen, dus niet alleen de tuin laten bestraten. Daarnaast is het effect gelijk een stuk groter. Niet alleen ligt er een nieuw tuinpad, terras of andere vorm van bestrating, de rest van de tuin heeft ook gelijk een beurt gehad!

 

Van Ekeris hoveniers uit Enschede


 

Wij helpen u graag als u uw tuin wilt laten bestraten. Van Ekeris Hoveniers is gevestigd in Enschede en voert allerlei soorten hovenierswerkzaamheden uit in en rondom Enschede. Van ontwerpen tot bestraten en van nieuwe uitleg tot algemeen onderhoud.

Van Ekeris is daarnaast een betaalbare specialist en onze collega’s zijn vakkundige hoveniers. Wij helpen u graag! Als u vragen hebt, dan helpen wij graag. Als u benieuwd bent wat wij voor u kunnen doen en welke kosten de tuin bestraten bij ons met zich meebrengt, dan kunt u het beste direct een vrijblijvende offerte aanvragen, in het formulier hier rechts!

 

Uw tuin laten bestraten | Hovenier Enschede